Sarah Janssens-Van Ceulebroeck

Dansende duizenpoot en pittige powerhouse. Is thuis in heel wat verschillende stijlen en brengt deze met een grote portie enthousiasme over naar jong en oud. Maakt het liefst de hele dag gracieuze figuren, zowel op de vloer als aan de paal.

Sarah Janssens – Van Ceulebroeck deed gedurende de jaren al heel wat sport- en danservaring op. Ze speelde al van jongs af aan tennis op competitief hoog niveau. Aangezien dansen én tennissen buiten de schooluren lastig te combineren waren, volgde Sarah sinds haar vijftiende sportwetenschappen met specialisatie op het KTA te Brugge. Zo kon ze zich buiten de schooluren volledig op dansen richten. Dit deed ze bij dansgroep Motion, waar ze 8 jaar lang en vaak tot 13 uur per week danste.

Sarah’s hele jeugd stond dus in het teken van beweging, dans werd hierbij doorheen de jaren steeds belangrijker.

Sarah koos er dan ook voor om hier professioneel in verder te gaan en studeerde in 2019 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg als Bachelor of Dance in Education. In deze richting werd ze opgeleid in de dansstijlen modern, jazz, ballet en urban.

Aanvankelijk startte Sarah 5 jaar geleden als dansdocent bij dansgroep Motion. Later is ze bij Danswijzer in Mariakerke terecht gekomen, waar ze aan de slag ging met dansers die coaching nodig hadden bij het maken van dansstukken voor verschillende wedstrijden. Ook stond ze klaar als vervangdocent of stagiair bij verschillende dansscholen zoals SY-Dance, Pure, Movimento, H19, etc. Ondertussen is Sarah al een aantal jaar vaste waarde bij Movimento en geeft ze een ruim aanbod aan lessen. Verder is ze ook actief in het kunstonderwijs.

Close Menu