MINI TEAM - CREW - COMPAGNIE

Ben je tussen 6 en 26 jaar? Sta je graag op een podium? Heb je al danservaring en dans je graag verschillende stijlen? Dan is instappen in één van onze crews of compagnies misschien iets voor jou. Op 2 september kan je je kans komen wagen op onze auditie!  

Inschrijven: klik hier

WAAROM KIEZEN VOOR MOVIMENTO?

In 2019 werden we zevenvoudig Belgisch Kampioen in verschillende stijlen/categorieën en werden we geselecteerd voor het WK UDO (hiphop) in Blackpool waar ons Miniteam de derde plaats behaalde! Tijdens de lockdown behaalden we verschillende prijzen op onder andere de Belgian Dance Awards, en ook op de afgelopen editie in mei 2022 konden we prijzen zoals ‘Beste Concept’ en ‘Beste Choreografie’ in de wacht slepen. Onze crews verzorgen heel wat leuke optredens, vooral in de zomer: Popeiland, Ballonmeeting Eeklo, Rijvers Festival, Weitjesrock… maar ook dansprojecten in De Singel en het Vlaams Parlement stonden al op het programma. Als kers op de taart zag je ons afgelopen seizoen ook in Belgiums Got Talent, waar we een Golden Buzzer haalden.

Verder probeert Talitha de leerlingen persoonlijk te begeleiden en te kijken wat hun doorgroeimogelijkheden zijn (indien ze dit wensen). Zo startten verschillende leerlingen al een dansopleiding (MUDA, Balletschool van Antwerpen), namen ze deel aan verschillende semiprofessionele musicals en zijn er komend seizoen leerlingen van ons al dansend in tv-shows te bewonderen! 

De leerlingen worden begeleid en ondersteund binnen hun danstraject. Ze ontvangen op verschillende momenten feedback en evaluaties. Onze persoonlijke begeleiding zorgt voor een snelle groei van de leerlingen waardoor we garant staan voor een kwaliteitsvolle, verantwoorde opleiding op maat van iedere danser.

WAT IS HET VERSCHIL?
Crews = optredens
Compagnies = wedstrijden
Miniteam = optredens en wedstrijden (ter voorbereiding op een crew of compagnie)

WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT?
Als lid van één van de teams wordt er van je verwacht dat je naar de training komt van je team, balletles volgt plus één les naar keuze. Meerdere lessen kunnen, maar dit is niet verplicht. Als lid van een team heb je een basisoutfit van de dansschool nodig: legging, Tshirt, vestje en shortje. De kostuums voor optredens en wedstrijden worden allemaal door de school zelf aangekocht, waardoor je geen aankoopverplichtingen per seizoen hebt.

FAMILIALE OMKADERING
In het begin van het dansseizoen geven we een vergadering voor alle ouders, zodat de werking van onze crews en compagnies kan worden toegelicht en we kennis maken met elkaar. Wij proberen onze crews en compagnies op een familiale wijze te omkaderen, maar verwachten dat de dansers de nodige discipline tonen i.v.m aanwezigheden, thuis oefenen etc. Als ouder kan je altijd bij ons terecht met vragen of bezorgdheden.

WAARVOOR KAN IK AUDITIE DOEN?

 • TUSSEN 6 EN 9 JAAR*: MINITEAM
  Ons Miniteam laat de allerjongste dansers op een verantwoorde manier kennismaken met optredens en wedstrijden. Zij combineren beiden, zodat leerlingen die later willen doorstromen naar een crew of compagnie, goed het verschil kennen tussen wedstrijden en optredens en hierin een bewuste keuze kunnen maken. We halen het beste uit de kinderen, maar nog steeds op een speelse wijze. Bij de optredens en wedstrijden worden de kinderen steeds goed begeleid. *Deze leeftijd is een richtlijn. Uiteindelijk worden indelingen gemaakt op basis van niveau en in functie van choreografieën.
 • TUSSEN 9 EN 12 JAAR*: KIDS CREW EN/OF KIDS COMPAGNIE
  In beide lessen wordt een mix gemaakt van verschillende stijlen, zodat deze jonge dansers de kans krijgen om van alles te proeven, om dan vanaf 12 jaar bewustere keuzes te kunnen maken. De kids crew staat in voor optredens, de kids compagnie neemt deel aan wedstrijden binnen verschillende stijlen.
 • 12-14: JUNIOR CREW EN/OF JUNIOR COMPAGNIE MODERN EN/OF JUNIOR COMPAGNIE URBAN
  Als junior (12-14 jaar*) kan je auditie doen voor de junior crew. Dit zien we, samen met de balletles en les naar keuze, als een ‘basisopleiding’. Je wordt voorbereid op optredens en leert choreografieën in verschillende stijlen. Ben je erg ambitieus? Dan kan je daarnaast ook nog auditie doen voor 1 of 2 wedstrijdteams: de junior compagnie modern en/of compagnie urban.
 • 14+: TEEN CREW EN/OF COMPAGNIE MODERN EN/OF COMPAGNIE URBAN
  Als tiener (14+*) kan je auditie doen voor de teen crew. Dit zien we, samen met de balletles en les naar keuze, als een ‘basisopleiding’. Je wordt voorbereid op optredens en leert choreografieën in verschillende stijlen. Ben je erg ambitieus? Dan kan je hierboven ook nog auditie doen voor 1 of 2 wedstrijdteams: compagnie modern en/of compagnie urban. Ook workshops van gastdocenten staan op het programma om de kennis van de dansers nog te verbreden.
 • 16+: Ben je ouder dans 16? Wil je graag een crews of compagnie combineren met je studies of werk? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen met jou een passende oplossing.

KOM JIJ JE KANS WAGEN?
Wil je deel uitmaken van één van bovenstaande teams? Waag dan je kans op 2 september op onze auditie!
De auditie bestaat uit een workshop (een les waarin je een choreografie aangeleerd krijgt) en het tonen van je zelfgemaakte solo die minimum 2 minuten duurt. Voor de allerjongsten (6-9 jaar) mag dit ook geïmproviseerd zijn. Een vakjury zal de dansers evalueren en opbouwende feedback bezorgen. Wij weten dat dit voor vele dansers een spannend moment is en zien er dan ook steeds op toe dat er een ontspannen sfeer hangt, zodat iedereen het beste van zichzelf kan geven. Info over de dagindeling ontvang je een week voor de auditie.

*Deze leeftijd is een richtlijn. Uiteindelijk worden indelingen gemaakt op basis van niveau en in functie van choreografieën.

Close Menu