Emily Declerck

Prachtige danseres, docente en choreografe. Van jongs af aan gebeten door de dansmicrobe. Thuis in heel wat stijlen en al jaren een vaste waarde bij Movimento. Pusht onze gevorderde ballerina’s elke week opnieuw naar de beste versie van zichzelf.

Emily de Clercq zette op 5-jarige leeftijd haar eerste danspasjes in een aantal dansscholen in het Gentse en het Meetjesland. Ze volgde wekelijks klassiek ballet, jazzdance, tapdans, streetdance/hip-hop, musical en flamenco. Emily nam ook regelmatig deel aan stages, danskampen en workshops ingericht door de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, Jeugd en Dans, Fedes, Sporta en Danspunt.

Als danseres deed Emily podiumervaring op tijdens Junior Eurosong 2008 en 2009 en in 2011 werd ze lid van het dansgezelschap Pro Arte van Jac Delsing en Eliane De Gendt. Sinds 2013 danste ze ook jaren bij danscompagnie SaKo o.l.v. Lizzy de Lobel.

In 2012 startte ze aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Docent Dans, in het Nederlandse Tilburg waar ze in 2016 afstudeerde als Bachelor of Dance in Education. Daardoor leerde ze ook Talitha kennen. Zo kwam ze terecht bij Dansschool Movimento, waar ze al jaren wekelijks balletlessen verzorgt.

Close Menu