Ann van Kerschaver

Brengt het sprankeltje pixie dust in ons team. Musicalmultitalent, podiumbeest en klassebak met tonnen ervaring. Heeft een hart voor musical en heeft als missie elk talent te laten schitteren. Maakt alles mogelijk in haar lessen met een onbegrensde fantasie.

Ann van Kerschaver begon haar opleiding Algemene Podiumkunst in de Showbizzschool voor podiumberoepen (Oostende) en haalde daar de hoogste onderscheiding voor toneel en woord. Haar toneelervaring diepte ze uit in de academie van woord (Eeklo) waar ze de eerste prijs voor toneel en woord won en een oorkonde van de stad kreeg. Dat was echter nog niet genoeg…

Ann vertrok naar het buitenland voor verschillende Engelse stages, o.a. bij Musical Theatre en Laine Theatre Arts. Ook voor zang heeft Ann de nodige achtergrond. Ze volgde les bij Diana Verdoodt, Steve Dujardin, Nigel Brooks, Helena Maes, Nathalie Denyft, Roel Vandekerckhoven, Marieke Bresseleers en Felicia Ricci . Om het pakket compleet te maken, volgde ze ook nog cursussen en workshops in de bewegingsleer, ballet, jazz, hedendaagse dans, tapdance, grime, regie, kindertheater, dramadocent en muziektheater.

Ann speelde zelf mee in de musicals ‘Het oneindige verhaal’, ‘Alladin’, ‘Repelsteeltje’ en ‘Junglebook’, Merrily we roll Along’, ‘Annie’, ‘The Witches of Eastwick’. Ook speelde ze mee in de kortfilm ‘Seance’ die wereldwijd in de prijzen viel.

In 2009 nam ze, per toeval, de regie van ‘Honk!’ (De Vondeling) op zich. Het project werd groter dan voorzien en heel succesvol. Kort daarna volgde de regie van het grootst opgezette ‘Peter Pan’ (KotéKoer vzw). Deze productie werd genomineerd voor een Vlaamse Musicalaward.

Bij KotéKoer vzw, speelde ze in ‘Merrily We Roll Along’ de rol van Gussie Carnegie, waarvoor ze een Gouden Meeuw in de wacht sleepte, ze nam ook de regieassistentie van diezelfde productie op zich en regisseerde er de gewaagde rockmusical ‘Little Shop of Horrors’.

Ann regisseerde reeds tientallen theatervoorstellingen in verschillende genres, musical, thriller, komedie, drama, tragedie; kindertheater… Als regisseur en docent werkt Ann graag met alle

leeftijden. Ze houdt ervan om iedereen zijn creativiteit te laten ontwikkelen om zo iets moois te creëren.

Close Menu