Ann van Kerschaver

Ann begon haar opleiding Algemene Podiumkunst in de Showbizzschool voor podiumberoepen (Oostende) en haalde daar de hoogste onderscheiding voor toneel en woord. Haar toneelervaring diepte ze uit de academie van woord (Eeklo) waar ze de eerste prijs voor toneel en woord won en een oorkonde van de stad kreeg. Dat was echter nog niet genoeg…

Ann vertrok naar het buitenland voor verschillende Engelse stages, o.a. bij Musical Theatre en Laine Theatre Arts. Ook voor zang heeft Ann de nodige achtergrond. Ze volgde les bij Diana Verdoodt, Steve Dujardin, Nigel Brooks, Helena Maes, Nathalie Denyft ,Roel Vandekerckhoven Marieke Bresseleers en Felicia Ricci . Om het pakket compleet te maken volgde ze ook nog cursussen en workshops in de bewegingsleer,ballet, jazz, hedendaagse dans, tapdance, grime en regie. Een paar jaar geleden pikte ze de draad van het studeren weer op met een musicalopleiding bij JTO.

Ann speelde zelf mee in de musicals ‘Het oneindige verhaal’, ‘Alladin’, ‘Repelsteeltje’ en ‘Junglebook’ (Event-Team), Merrily we roll Along (KotéKoer) Annie (Micro.be) en de Witches of Eastwick. In 2009 nam ze de regie van ‘Honk!’ (De Vondeling) op zich. Kort daarna volgde de regie van het grootst opgezette ‘Peter Pan’ (KotéKoer vzw). Deze productie werd genomineerd voor een Vlaamse Musicalaward.

Bij KotéKoer vzw, speelde ze in ‘Merrily We Roll Along’ de rol van Gussie Carnegie, waarvoor ze een Gouden Meeuw in de wacht sleepte, ze nam ook de regieassistentie van diezelfde productie op zich en regisseerde er de gewaagde rockmusical ‘Little Shop of Horrors’. Voor Musicalgroep Milo regisseerde ze de kindermusical De aristokatten en de familiemusical De 3 Biggetjes .

Close Menu