Anke Weckx

Anke is afgestudeerd in Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie: Musculoskeletale Aandoeningen.

Anke danst sinds het 1e leerjaar klassiek ballet, jazz en hiphop in Balletschool en Keep-Fit center Ann Sophie Deweer te Eeklo bij o.a. Miranda Crul, Jac Delsing, Eliane De Gendt, Ann-Sophie Deweer, Sofie Valcks, Ruben Van Parijs, Farid Ait Mouloud,..

Anke is lid van het showteam sinds 13 jaar o.a. o.l.v. Sylvie Van Hulle en Lizzy De Lobel ( bekend van deelname aan The Ultimate Dance Battle in 2012). Ze nam deel aan tal van wedstrijden en optredens georganiseerd door Danspunt. Sinds 2013 is ze lid van jazzcompagnie SaKo te Gent o.l.v. Lizzy De Lobel.

Anke heeft meerdere jaren danservaring in Move dancecenter te Aalst: funky jazz o.l.v. Michel Froget, Ragga o.l.v. Nessa en hiphop New School o.l.v. Yannick D’Haese. Ook deed ze danservaring op bij The Dance Factory te Gent: Jazz o.l.v. Laurent Flament en Modern o.l.v. Gwen Hamerlijnck.

Sinds 2013 is ze lesgeefster bij dansschool Movimento te Sint-Laureins en sinds 2016 bij Rap&Vrank Evergem. Sinds 2018 lid van Roots Compagnie o.l.v. Helena Vandecasteele. Sinds 2020 is ze choreografe van Just10. 

Anke nam deel aan meerdere stages in zowel binnenland ( koninklijke Balletschool Antwerpen zomerstage, Sportastages Tongerlo, Dirty Balletstages, Kamata, Fedes dansstages, stages te Brussel, Luik, Namen..) als buitenland ( Dance Academy Tour MSC cruise 2009, Dance Academy Tour 2010 Turkije, Dance Academy Tour 2012 Cyprus).

Anke neemt de lessen jazz 16+ en volwassen voor haar rekening. Hierin staan techniek en discipline centraal. Haar jazz stijl is een mix met invloeden van het modern, hedendaags en urban. Ook broadway jazz kan de revue passeren. In haar les high heels and attitude gaat ze samen met de leerlingen op zoek naar het vrouwelijke in hen en haalt het badass BEYONCE gehalte in hen naar boven. Daarnaast staat ze ook in voor de les choreolab. 

Close Menu