Izah Hankammer

Izah is geboren in 1995 in Manila, Filipijnen. Ze is met dans begonnen toen ze nog in de Filipijnen woonde, waar ze aangenomen was bij de dansgroep van haar middelbare school. In 2009 verhuisde ze naar Duitsland, om in Berlijn met haar familie te wonen. Daar ging ze direct verschillende danslessen volgen bij o.a. Center of Dance, Tanzfabrik Berlin, Dock 11 en Marameo Berlin. Eenmaal afgestudeerd aan de middelbare school, starte ze met haar danseducatie door een vooropleiding te doen van Danceworks Berlin. Daarna studeerde ze een jaar in de danshogeschool van Keulen om vervolgens een jaar in de Accademia Europea di Firenze haar techniek te versterken. Momenteel zit ze in haar derde jaar in de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar ze Dance Arts in Context studeert.

Izah – Ballet 6 – 9 J

In deze lessen worden de grond principes van klassieke dans voorgesteld. Wij zullen de basis geleidelijk aan opbouwen, zodat de jonge lichamen zich op een veilige manier kunnen wennen aan de techniek. Bovendien zullen wij de fundamentale bewegingen grondig bestuderen en beoefenen, zodat wij een goed lichamelijke bewustzijn kunnen ontwikkelen. Met dit lichamelijk bewustzijn ontstaat een connectie met de grond en de ruimte rond ons, waardoor de jonge dansers hun fysieke capaciteiten kunnen versterken en er ook plezier aan kunnen beleven.

Izah – Ballet 9 – 12 J

In deze lessen zullen wij ons verdiepen in de basiskennis van de klassieke dans. Wij zullen leren hoe wij ons in klassieke dans kunnen bewegen, zonder de duidelijke posities te verlieren. Door de oefenen van bepaalde bewegingen en vooral stretching posities, zullen wij te weten komen hoe wij meer ruimte in onze lichamen kunnen creëren. Het is de doel dat wij leeren hoe wij goede techniek kunnen aangebruiken, zonder onze hele lichaam aan te spannen. Daardoor kunnen wij als dansers goede lichaamelijke bewustzijn zoals ruimtelijke bewustzijn ontwikkelen. De hoofdbedoeling van de danslessen is om de jonge dansers fysiek zoals technisch te versterken.

Close Menu